gönderen datadeveb » 05 Eyl 2018, 02:00
Elektron çarpışması? Siz sanırım bakış açısını hiç yakalayamadınız. Basmak sözcüğü birçok anlamda kullanılabilen esnek bir sözcüktür. Şimdi sıkıntı basınca size siz sıkıntı basmaz çünkü sıkıntı bir duygudur duygu da bir etkidir aslında diyor musunuz? Buradan yola çıkarak gerekli yerlere eleştiri yapıyor musunuz? Ya da ortamı çocuklar bastı deyince ayakla ilgili bir şey mi düşünüyorsunuz?
Benim söylediğim şeyler başından beri basmak eylemiyle ilgili şeylerdi. Siz ismini fiziksel bir eylemle oluşturma eğilimli olabilirsiniz. Bu kısım benim ele aldığım bakış açısına yara açmaz. Elektron çarpışır ancak basmaz gibi bir savunma yapıyorsunuz. Elektron basmaktan siz bunu mu anladınız? Bir şeyi başka bir şey ile etki altında bırakmaya veya bırakılmasına veya veya... basmak demiyor muyuz?
Ortalığı su bastı. Her şey ıslak şimdi.
Kısaca basmak sözcüğü bu konuyla ilişkilendirilebilir sözcüktür. Basma sözcüğünden yardım alınarak bir şeyler üretilebilir dememin nedeni de bu yüzdendir. Tutar veya tutmaz orasını bilemem.
Elektron basmak denilince bir irade aracılığıyla elektron etkisi altında bırakmak olarak neden anlaşılmadı onu da anlamadım.
Sözcüklerle, dillerle uğraşmayı bıraktım. Çok dil bilgisi olan birisi değilim. Hakkınızı helal edin.
Kelime-i Tevhidi söyleyelim. Allah'u Teâlâ'ya çok tövbe edelim inşallah. Kuran-ı Kerim okuyalım, uymaya gayret edelim, salih kul olalım inşallah