Aynı zamanda Denizli yöresinde de kullanılır. İlenmek:Beddua etmek İlenç: Beddua (DLT, Denizli yöresi)
0
-Böyle kaba gürültüyle bu i? yürümez... -Art?k bizim sözcüklerimizi kullanacak, yayg?nla?t?racak yazarlara gereksinimimiz var... -Dayatma izlemiyle hiçbir yere varamay?z... -Öz Türkçe temelinde olu?turulmu? denemelere, öykülere, uzunöykülere gereksinimimiz var. -Bunun yan? s?ra yabanc? dili yüksek düzeyde dilmaçlar?m?z olmal?.
Şimdi bir haldeyim kim ilenen düşmanım. Ben ona kötü davranınca arkamdan ilenmiş. Sen bana hiç ilendin mi? Onun gibi bir insana ilenmek hiç yakışmadı. Ya ilenci tutarsa?
Örneklerini gördüm.
0
"Bizim bulunduğumuz yer mi doğru, onlarınki mi? Bunun hesabını yapmakta fayda yoktur! Onların bize yaklaşmasını bekleyemeyiz; Bizim, onlara yaklaşmamız gerekli... dil bağı kurmamız lazım... Bunları kim yapacak? Elbette Biz!" M. Kemal Atatürk
İlenme, beddua anlamıan gelen "ah" sözcüğü de var.
0
"Bizim bulunduğumuz yer mi doğru, onlarınki mi? Bunun hesabını yapmakta fayda yoktur! Onların bize yaklaşmasını bekleyemeyiz; Bizim, onlara yaklaşmamız gerekli... dil bağı kurmamız lazım... Bunları kim yapacak? Elbette Biz!" M. Kemal Atatürk