gönderen Türkeröz » 03 Oca 2013, 15:49
Akıl ve mantığa aykırı değil. Bir sözün birden çok anlamı olabilir.
yokluk görmemiş:yoksul olmamış, yaşamamış..
görmek, -ür (-i) 1. Göz yardımıyla bir şeyin varlığını algılamak, seçmek: “Merdivenin başındaki paravanın arkasında garip bir sahne gördüm.” -A. Gündüz. 2. Anlamak, kavramak, sezmek:“Türk iradesinin ne demek olduğunu da sen göreceksin.” -R. E. Ünaydın. 3. Yanına gidip konuşmak: Bugün müdürü göreceğim. 4. Bir şey hakkında bir yargıya varmak, değerlendirmek. 5. Belirli bir zamanın içinde bir olaya tanık olmak, yaşamak: “Hangi memlekete gitsek resmî makamlar kadar halkın da rağbetini görürdük.” -F. R. Atay. 6. Yapmak, etmek: İş görmek. Masraf görmek. 7. (-den, -i) Kendisine yapılmak, bir davranışla karşılaşmak, maruz kalmak. 8. (-den) Almak: Birinden ders görmek. 9. (nsz) Bir şeye erişmek: Cebi para görmek. Yardım görmek. 10. Çok değer vermek: Gözü yalnız parayı görüyor. 11. (nsz) Bir işleme uğramak: Teftiş görmek. 12. (nsz) Yüzü bir yöne doğru olmak, bakmak: Ev güneş görüyor. 13. Ziyaret etmek. 14. Karşılaşmak, rastlaşmak. 15. (-le) Gözlerin görmediği durumlarda başka duyu organlarıyla algılamak: Körler parmaklarıyla görürler. 16. (nsz) Sahne olmak, geçirmek: Bu ova çok savaş gördü. 17. Saymak, herhangi bir şey gibi görmek. 18. Gezmek: Ankara'yı gördün mü? 19. tkz. Vermek:“Baba hiç param yok, biraz görsen beni, dediği sabahı minnetle anımsar, Ali Bey...” -N. Meriç. 20. sp. Karşı oyuncunun yapacağı vuruşu önceden kestirip ona göre durum almak. Güncel Türkçe Sözlük görmek Görmek (bk. gürmek) Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü görmek Görmek, beslemek, bakmak; at görmek Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü görmek < ET körmek: görmek; beslemek; bakmak; ilgilenmek. || ati görmek: atın bakımını yapmak Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü görmek İng. to anticipate Karşı oyuncunun yapacağı vuruşu önceden kestirip ona göre durum almak. BSTS / Alantopu Terimleri Sözlüğü Mesela İngilizce'de "I see" kelime olarak olarak "Görüyorum" demektir ama kullanıldığı anlam "Anlıyorum" demektir. Olamaz diye birşey yoktur.Adlara gelir demişim, orada yanlış yazmışım.
[quote="Türkçe"]
Türkçe vikide bu sözün silinmesi için uğraşan kimsenin düşünceleri olasılıkla Türkeröz'ün düşüncelerine benziyor. Türk ağganlarından alınma sözlere uydurma deyip onların kullanılmasına karşı çıkan kimselerin düşüncelerine karamazdan bu sözler değişik sözlüklere girmiştir; önümüzdeki aylarda yoksa yıllarda daha da yaygınlaşmaları olasıdır.
O iki örnek hala tartışmalıdır. Tabiki öyle yapar..
En soñ
Türkeröz tarafından 03 Oca 2013, 16:56 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kéz düzenlendi.