özkurbağa yazdı:Merhaba arkadaşlar. Ben bu konuyu belki aklım biraz olsun toparlanır diye uzun uzun okudum ama aklım daha da karıştı. Göktürkçe üzerine biraz temelim var ama işin içinden çıkamadım. İçinde iki ünlü olan bir tamga yazılıyor (örneğin KaRıN). İkinci ünlü I olarak yazılmıyor ve deniyor ki "biz onun zaten dudak benzeşmesinden "I" olduğunu anlıyoruz" "ve zaten Türkçede "Karan" diye bir söz yok. Aklıma o zaman şu geliyor. KaLıN yazdık diyelim. İkinci Ünlü olan I yı yazmadık ve dudak benzeşmesi ile anladık. Peki KaLaN ı nasıl yazacağız. İki sözcükte de ünlü koymazsak hangisinin son ünlüsü I hangisinin A nereden anlayacağız. İkisini de ayrı anlamlarda kullanıyoruz. Ya AKALAN VE AKALIN? Bu konuda doğru bir bilgi verebilecek varsa çok sevineceğim. Şimdiden sağ olun..
yasin581 yazdı:Merhaba arkadaşlar Göktürkçe ile Yasin nasıl yazılıyor yardımcı olabilir misiniz.
Küntay yazdı:Merhaba ,
ben Küntay ismimin göktürkçesini yazabilir misiniz?
ayrıca ismim ile ilgili araştırmalar yaptım, Kuntay var ama Küntay ile ilgili bilgi bulamadım, yönlendirebileceğiniz kaynak var ise çok mutlu olurum.
Dön Göktürk (Orkun-Yénisey) damgaları
Bu bölümü gezen üyeler: Hiç bir üye yok ve 2 konuk