Yazışmalık

Başka sese beñzemez ananıñ sesi, Her sözcüñ arasañ vardır Türkçesi

Sn. Övgün Bey sizi kutluyoruz.

Dil araştırmacılarınıñ, kurumlarınıñ çalışmalarını içerir.

Sn. Övgün Bey sizi kutluyoruz.

İletigönderen SanalBaba » 17 Eki 2007, 22:47

Uğrola Sn. Övgün Bey sizi kutluyorum. Saygınlığınızı dilinizin varsıllaşmasına adamışsınız. Pek çok kişi sizin bu tutumunuzu yadırgıyordur ancak ben size imreniyorum. Çünkü, "Türk dili derme çatmadır, toplamadır, "piç" dildir", diyenlerin yüzlerine tokat gibi çarpacağımız sözcüklerin sınamasını yapıyorsunuz. Bu önerilerden tutulanı olur tutulmayanı olur bu bilinemez. İşleyip kullanarak göreceğiz.Olmadı yerine yenilerini koyacağız; Yılmayacağız. Çünkü dilimize sövenlerin köklerimize sövdüğünü anlayanlardanız.
İnanmazsınız Nurullah Ataç ile kucaklaşmayı çok istemişimdir. Çağdaşı olmadığımdan bu olanaksız. (Y.C) Tanrı gün verirse sizinle kucaklaşacağız. Büyük dilcimiz Ataç ile övünürken adımı bildiğim gibi biliyorum ; sizin adınız da öz varlığını diline adamışlar arasında anılacaktır.

Uğrola.

KANSER(Yiyilce) İLE SAVAŞ
13.09.2007   

Bitkisel beslenin. Şekeri, tuzu, sütü, eti, kahve ile kara çayı, çukulatayı, sigarayı, damıtık suyu, çeşme suyunu kesin, yürüyün, oksijenli havada derin soluk alın. Gönençli bir ortamda bulunun. Sıkıntıdan uzaklaşın. Plastiği eve sokmayın.

KANSER(Yiyilce) İLE SAVAŞ

1. Herkesin vücudunda yiyilce(kanser) gözeleri vardır. Bu yiyilce(kanser) gözeleri birkaç milyara dek çoğalmadıkça olağan deneylerde görülmezler. Dirigerler(doktorlar) yiyilce(kanser) sayrılarına(hastalarına) sağaltımdan sonra vücutlarında artık yiyilce(kanser) gözesi kalmadığını söylediklerinde, bu yalnızca yiyilce(kanser) gözelerinin deneylerle saptanmayacak düzeyde olduğu anlamına gelir.

2. Bir kişinin yaşamı boyunca 6 ile 10 kez yiyilce(kanser) gözeleri oluşabilir.

3. Kişinin bağışıklık düzeni güçlü olduğunda yiyilce(kanser) gözeleri yok edilir, sonra çoğalarak tümör oluşturmalarına engel olunur.

4. Bir kişide yiyilce(kanser) olması, o kişide çoklu beslenme eksikliği olduğunu belirtir. Bunlar genetik, çevresel, beslenme ile yaşam alışkanlıkları etkilerine bağlı olabilir.

5. Çoklu beslenme eksikliğini gidermek için beslenmeyi değiştirmek, ayrıca ek besin almak bağışıklık düzenini güçlendirir.

6. Kemoterapi hem tez çoğalan yiyilce(kanser) gözelerini, hem de kemik iliğinde, sindirim düzeni ile benzerlerini, tez büyüyen sağlıklı gözeleri yok eder, ayrıca karaciğer, böbrekler, yürek, akciğerler ile diğer üyelerde, üyelerin bozulmasına yol açar.

7. Işınım yiyilce(kanser) gözelerini yok ederken; sağlıklı göze, doku ile üyeleri da yakar, yaralar.

8. Kemoterapi ile ışınım başlangıçta tümörün küçülmesine yol açar. Kemoterapi ile ışınım sağaltımının uzaması tümörün daha çok yok olmasına yol açmaz.

9. Kemoterapi ile ışınımdan dolayı vücut çok ağu yüklenmesine uğrayınca, bağışıklık düzeni ya çekinceye düşer, ya da yıkılır; dolayısıyla kişi çeşitli bulaşımlara ya da karmaşıklıklara yenik düşer.

10. Kemoterapi ile ışınım yiyilce(kanser) gözelerinde değişime neden olabilir, sonra da dirençlerinin artarak yok edilmelerini güçleşebilir. Yarmanlık işlem de yiyilce(kanser) gözelerinin başka kesimlere atlamasına neden olabilir.

11. Yiyilce(kanser) gözeleri ile savaşmakta etkili bir yöntem ise onları çoğalmak için gerekleri olan olan besinlerden yoksun, ayrıca aç bırakmaktır.

YİYİLCE(KANSER) GÖZELERİ AŞAĞIDAKİLERLE BESLENİRLER

a. Şeker yiyilce(kanser) besleyicidir.

Şeker kesilerek yiyilce(kanser) gözelerinin önemli bir besini kesilmiş olur. NutraSweet, Equal, Spoonful gibi tatlandırıcılar dokuncalı olan Aspartam ile yapılırlar. Daha iyi bir tatlandırıcı Manuka balı ya da molastır, ancak az oranda alınmalıdırlar. Sofra tuzunda beyazlatıcı olarak kimyasallar bulunmaktadır. Daha iyi bir seçenek Bragg'in aminosu ya da deniz tuzudur.

b. Süt

Süt vücudun, özellikle sindirim düzeninde, mukus üretmesine neden olur. Yiyilce(kanser) mukusla beslenir. Süt yerine
tatlandırılmamış soya sütü tüketilerek yiyilce(kanser) gözeleri aç bırakılabilir.

c. Et

Yiyilce(kanser) gözeleri asit ortamda gelişirler. Et temelli beslenme asittir, ayrıca sığır eti ya da domuz eti yerine bol balık ile az tavuk eti yemek en iyisidir. Ette, özellikle yiyilceli(kanser) kişilere dokuncası olan, diri andık(hayvan) antibiyotikleri, büyüme salgıları ile asalakları bulunur.

d. Yeşillik Yiyin

%80 körpe yeşillik(sebze) ile meyve suyu, kepekli tahıllar, tohumlar, nohutgiller ile biraz meyveden oluşan bir beslenme vücudu bazik (alkali) ortamda tutar. %20 de fasulye içeren pişmiş besinlerden oluşabilir. Körpe yeşillik(sebze) suları kolayca emilip 15 dakika içinde göze düzeyine ulaşabilen, sağlıklı gözeleri besleyen, çoğalmalarını çabuklaştıran diri salgılar içerirler. Sağlıklı göze üretimi için gerekli olan diri salgıların sağlanması amacıyla, körpe yeşilliklerin(sebze) çoğunluğu, ayrıca fasulye filizi yiyin ya da suyunu içine bandırılmış günde 2-3 kez çiğ yeşillik(sebze) yiyin. Yararlı salgılar 400 C'de yok olduklarından olabildiğince çiğ tüketin.

e. Kahve, Çay İçmeyin, Çukulatadan Uzak Durun

Yüksek kafein içerikli kahve, çay ile çikolatadan uzak durun. Yeşil çay daha iyi bir seçenektir, ayrıca yiyilceyla(kanser) savaşan özellikleri vardır.

12. Damıtık Su İçmeyin

Bilinen ağular ile ağır metaller içeren çeşme suyu yerine arıtılmış ya da süzülmüş su içiniz. Damıtılmış su asittir, kaçınılmalıdır.

13. Et Yapıtaşından Uzak Durun

Et yapıtaşı(protein)inin sindirimi güçtür, ayrıca çok sindirim salgısı ister. Bağırsaklarda duran sindirilmemiş et çürür, sonra da daha çok toksin birikimine neden olur. Yiyilce(kanser) gözelerinin duvarları sert yapıtaşı(protein) ile kaplıdır. Et yemekten kaçınarak ya da azaltarak, yiyilce(kanser) gözelerinin yapıtaşı(protein) duvarlarına saldıran salgılar daha çok açığa çıkar, sonra vücudun öldürücü gözelerinin yiyilce(kanser) gözelerini yok etmelerini sağlar.

14. IP6, Floressence, Essiac, anti-oksidanlar, vitaminler, mineraller, EFA Katkısı ile Besinleri Güçlendirin

Bazı destek nesneleri (IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oksidanlar, vitaminler, mineraller, EFA'lar ile benzerleri) bağışıklık düzenini güçlendirerek, vücudun kendi öldürücü gözelerinin yiyilce(kanser) gözelerini yok etmesine yardımcı olur. E vitamini gibi diğer destek nesnelerinin de, vücudun hasarlı, istenmeyen ya da ihtiyac olmayan gözelerin atılmasının normal yolu olan, apoptoziz ya da programlanmış göze ölümüne yardımcı olduğu bilinmektedir.

15. İyimser, Umutlu, Yaşama Bağlı Olun

Yiyilce(kanser) belleksel, ussal, bedensel ile tinsel(ruhsal) bir sayrılıktır. Öngörülü, olumlu bir düşünce, yiyilce(kanser) savaşçısını yenen yapar. Öfke, affetmezlik ile acı bedeni gergin, ekşi(asitli) bir ortama sokar. Seven, affeden bir davranışlı olmayı öğrenin. Dingin olmayı, yaşamın tadını çıkarmayı öğrenin.

16. Körpe Havada Derin Soluyun

Yiyilce(kanser) gözeleri oksijenli ortamda gelişemezler. Günlük alıştırmalrda derin soluk alın. Bu, göze düzeyine dek daha çok oksijen alınmasına yardımcı olur. Oksijen uygulaması yiyilce(kanser) gözelerini yok etmek için diğer bir yöntemdir.

JOHN HOPKINS HASTANESİNDEN YİYİLCE(KANSER) GÜNCELLEMESİ

1.    Mikrodalga fırına plastik kap ile  ambalaj

koymayınız.

2. Dondurucuya su şişesi koymayınız.

John Hopkins Hastanesi bunu yakın bir süreyde bülteninde yayınlamıştır. Bu bilgi Walter Reed Ordu Tıp Merkezi kesiminden de yayınlanmaktadır. Dioksin kimyasalları yiyilce(kanser)e, özellikle de göğüs yiyilce(kanser)ine, neden olmaktadır. Dioksinler vücudumuzun gözeleri için çok ağuludur. Plastik şişelerdeki suyu dondurmayınız, çünkü bu plastiğin içindeki dioksinin salınmasına neden olur.

Castle Hastanesi Sağlıklılık İzlencesi Yöneticisi Dr. Edward Fujimoto bu sağlık sakıncasını için şunu söylüyor; “Dioksinler bizim için kötüdür. Plastik kaplar içindeki yiyeceklerimizi mikrodalga fırınlarda ısıtmamamız gerekir. Bu özellikle de yağlı yiyecekler için geçerlidir. Andıksal yağ, yüksek sıcaklık, plastikle karşılaştığında dioksinin besine geçerek, sonunda vücudumuzun gözelerine ulaşmasına neden olmaktadır.”

Bunun yerine kendisi yemekleri ısıtmak için Corning Ware, Pyrex gibi cam kaplar ya da seramik kaplar kullanılmasını öneriyor. Açıkçası hazır yemek ile çorbalar ısıtılmadan önce sargılarından çıkarılıp uygun kaplara konulmalıdır. Kağıt uygundur, ancak kağıdın içinde de ne olduğu bilinmemektedir. Sıcaklığa dayanıklı cam kap kullanmak daha güvenlidir. Kendisi yakın bir süreyde çabuk atıştırma “fast food” aş evlerinin plastik köpük kaplardan kağıt kaplara döndüğünü de anımsattı. Nedenlerden biri dioksin sorunuydu.

Plastik Torba, Buzdolabı Torbası Kullanmayın !!!!!

Kendisi plastik ambalajla (torba, poşet) örtülmüş yiyeceklerin mikrodalga fırında pişirilmesinin aynı ölçüde sakıncalı olduğunu da söyledi. Yiyecekler ışınıma uğrayıp ısınınca, yüksek sıcaklıkta plastiğin içindeki ağular eriyip yiyeceklerin üstüne damlamaktadır. Yiyecekler plastik yerine kağıt havlu ile örtülebilir.

Sağlıklı bir yaşam dilerim

Derleyen Prof. Dr. Övgün Ahmet ERCAN
  • 0

En soñ SanalBaba tarafından 17 Eki 2007, 22:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kéz düzenlendi.
Elimizdeki tüm sözlükleri toparlayıp kullanıma sunuyoruz. Türkçe dermece dil diyenlerin de okumasını  umarız. Kıytırık ölü dilleri evrensel dil sananları utandıralım. Sözlükleri okutalım, kullanalım,
http://tufar.com/SanalBaba/ Türkçe EVREN dili olacaktır: Bunu kanıtlayalım
Üyelik görseli
SanalBaba
Dil Emekçisi
Dil Emekçisi
 
İleti: 462
Katılım: 28 Ağu 2007, 18:28
Değerleme: 33

Dön Dil araştırması yapan bireyler, kurumlar

Kimler çevrimiçi

Bu bölümü gezen üyeler: Hiç bir üye yok ve 1 konuk

Reputation System ©'